Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Parson Russell terrier

Parson Russell terrier de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Parson Russell Terrier

Nume alternative: Jack Russell terrier (FCI).
Tara de origine: Marea Britanie.
Istoric: rasa si-a capatat numele dupa reverendul John Russell, care a crescut o linie de Terrieri pentru vanatoarea de vulpi in Devonshire, Anglia, in partea a doua a secolului al XIX-lea. Cainii de astazi se aseamana in mare parte cu aceia crescuti de catre John Russell in acea vreme. Printre iubitori, aceasta rasa reprezinta subiectul multor discutii, formandu-se doua cluburi ale rasei care promoveaza filozofii diferite. In momentul de fata este denumit Parson Russell Terrier de catre AKC si organizatia mama, The Parson Russell Terrier Association of America (PRTAA), care favorizeaza exemplarele cu picioarele lungi. Celalalt club al rasei, Jack Russell Terrier Club of America (JRTCA), asociata cu UKC, continua sa se refere la rasa ca Jack Russell Terrier. UKC-ul recunoaste de asemenea si Russell Terrierul, care este un caine mai scund, mai indesat.
Descriere fizica: este un caine de talie mica/medie, puternic, si musculos. Are un craniu plat si un nas negru. Ochii migdalati sunt intunecati si urechile mici, de forma literei "V" se pliaza spre inainte. Este un caine echilibrat, cu un piept mic si picioare drepte. Coada scurta este purtata erect. Are o blana scurta, dreapta. Intotdeauna exista cel putin 51% alb pe blana sa, impeuna cu pete cafenii, negre sau maronii.
Inaltime: 25,5-35,5 cm.
Greutate: nu exista standard.
Temperament: este un caine foarte loial, impunator si activ, foarte inteligent si cu o mare forta de munca. Este deseori numit "un caine mare intr-un corp mic".
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: are nevoie de un stapan experimentat in cresterea Terrierilor, care sa aiba un stil de viata activ, ce implica timp petrecut afara. Nu se descurca bine in apartamente si este mai potrivit pentru viata in suburbii sau la tara.
Nevoi speciale: atentie, exercitii, slujba sau activitate, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: afectiuni oftalmologice, surzenie, boala Legg-Perthes, luxatii ale patelelor.


Interpet's International
Înapoi la cuprins