Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Podenco Ibicenco

Podenco Ibicenco de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Ogar de IbizaNume alternative: Podenco Ibicenco, Ca Eivisenne.
Tara de origine: Spania.
Istoric: Ogarul de Ibiza este o rasa veche, care se pare ca isi are originile acum mai bine de cinci mii de ani. Imagini ale unor caini similari au fost gasite in pesteri care dateaza din anul 3000 i.Hr. in secolele al VIII-lea si al IX-lea I.Hr. se pare ca a fost adus din Egipt in insula Ibiza si pe coasta sudica a Spaniei. Acolo a fost tinut si crescut de fermierii si vanatorii spanioli, care l-au folosit la vanatoarea de animale mici, inclusiv de iepuri.
Descriere fizica: este un caine mare, musculos cu un aspect de caprioara. Este putin mai lung decat inalt, are un piept adanc si un gat lung, arcuit. Are capul si botul lungi si inguste. Nasul este mare si de culoarea carnii, asa cum sunt si buzele. Ochii mici variaza in culoare de la chihlimbar la caramel. Urechile sunt mari, erecte si foarte mobile. Coada mare este fie ca o secera, fie tinuta ca un covrig sau o sabie. Exista doua varietati de blana: dreapta si sarmoasa. Blana dreapta este aspra si scurta, in special pe cap si urechi. Este cea mai lunga pe crupa. Blana sarmoasa are intre 2,5 si 7,5 cm lungime. Poate fi rosie sau alba, fie in culoare uniforma, fie in combinata.
Inaltime: 56-68,5 cm.
Greutate: 19-22,5 kg.
Temperament: acest ogar este un caine activ, afectuos, si loial. Este versatil si usor de dresat, fiind un animal de familie excelent. In incapatanarea sa se aseamana cu o pisica. Este jucaus cu prietenii si familia, dar intrucatva rezervat fata de straini. Se intelege foarte bine cu alti caini si cu copiii. Se maturizeaza greu.
Nivel de activitate: moderat spre ridicat.
Cel mai bun stapan: Ogarul de Ibiza se simte cel mai bine cu un stapan activ, cu experienta in cresterea cainilor, intr-o casa din zona suburbana sau rurala.
Nevoi speciale: exercitii, curte ingradita, lesa, dresaj pozitiv.
Posibile probleme de sanatate: distrofie axonala, sensibilitate la anestezie, unele medicamente si pesticide.


Interpet's International
Înapoi la cuprins