Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Pointing Griffon cu par sarmos

Pointing Griffon cu par sarmos de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Pointing Griffon cu par sarmos


Nume alternativ: Korthals griffon, Griffon d’arret a poil du Korthals.
Tara de origine: Franta.
Istoric: cainii din aceasta rasa au fost dezvoltati pentru a fi animale de vanatoare versatile, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, de fiul unui bancher olandez instarit. A fost dezvoltat in Franta si se crede ca pentru a crea aceasta rasa au fos imperecheati exemplare de Pointer german cu parul scurt, Barbet, Munsterlander mic, Otterhound si Brac francez. A fost introdus in Romania pentru prima data in anul 1987.
Descriere fizica: este un caine de talie medie, un pic mai lung decat inalt. Capul este patrat, iar craniul si botul sunt de lungimi egale. Are mustata si sprancene bogate. Ochii mari, rotunzi sunt galben spre maro, urechile lasate sunt de lungime medie, iar nasul este maro. Coada este taiata la jumatate spre o treime din lungimea naturala. Blana are un strat inferior pufos, cel exterior fiind aspru, drept sau sarmos. Culoarea poate fi cenusie cu pete maro; maro castaniu; murg, maro si alb; sau portocaliu si alb.
Inaltime: 50-60 cm.
Greutate: 20-27 kg.
Temperament: acest caine este inteligent, temperat si dornic sa faca pe plac stapanului. Se plictiseste usor si poate fi manipulativ.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan sau/si o familie activa, intr-o casa din mediu suburban sau rural.
Nevoi speciale: dresaj ferm, slujba sau activitate, socializare
Posibile probleme de sanatate: displazie de sold.


Interpet's International
Înapoi la cuprins