Go to content

Salvarea cainilor prin diferite programe

Totul despre caini > Cainii si Legea
Programele de salvare al cainiilor si adaposturile no-kill
Programele de salvare pentru mai multe rase


    Acestea sunt de asemenea organizatii private care se ocupa cu salvarea animalelor, doar ca ele nu se rezuma doar la o singura rasa. Ele pot sa se ocupe cu metisii uneia sau mai multor rase, sau pot servi o arie geografica sau un anumit tip de caini, cum ar fi caini de talie mica sau caini ciobanesti. ForPaws Corgi Rescue este o organizatie care se ocupa cu salvarea metisilor de Corgi si nu cu animalele de rasa pura. Multe dintre aceste grupuri tind sa serveasca o populatie canina care nu este acoperita corespunzator de catre organizatiile rasei sau adaposturile din comunitate. Alte grupuri se ocupa de cainii cu probleme medicale sau de comportament.


Adaposturi No-Kill


   Datorita programelor de castrare si sterilizare, din ce in ce mai putini caini apar in adaposturi. Multe dintre persoanele care lucreaza in adaposturi se opun eutanasierii cainilor perfect sanatosi. Aceasta combinatie de factori a dus la aparitia unui nou tip de adaposturi: adaposturile in care animalele nu se eutanasiaza. In aceste adaposturi nu se eutanasiaza animalele care pot fi adoptate. Asta inseamna ca aici se eutanasiaza doar animalele care sunt prea batrane, foarte bolnave sau agresive fata de oameni si/sau animale. In aceste adaposturi nu se va omori un animal doar pentru ca au nevoie de spatiu. Dar asta inseamna si ca ele nu pot primi orice animal care ajunge la usa lor.
   Este important de retinut nu faptul ca mai putini caini sunt eutanasiati, ci ca mai putini caini sunt eutanasiati de catre adaposturile No-Kill. Multi avocati pentru drepturile animalelor sustin ca denumirea de „adaposturi no-kill” ofera publicului impresia ca animalele sanatoase, potrivite adoptiei nu mai sunt eutanasiate nicaieri, lucru care este fals. Oponentii acestor adaposturi arata ca atunci cand un adapost devine no-kill, pur si simplu transfera responsabilitatea de a eutanasia animale ce pot fi adoptate catre alte agentii. Sustinatorii acestui tip de adaposturi argumenteaza ca acestea ajuta la determinarea comunitatilor sa isi protejeze animalele si ca scopurile pe care ele si le propun sunt realizabile.

Back to content