Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Skye terrier

Skye terrier de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Skye Terrier


Tara de origine: Scotia.

Istoric: aceasta rasa isi are originea in insula Skye, cea mai mare insula din Inner Hebrides de-a lungul coastei Scotiei. Se considera ca a aparut in secolul al XVI-lea. Unii sustin ca Waternish Terrierul, un stramos al Cairn Terrierului si al Terierilor australieni, a fost Skye Terrierul originar.
Descriere fizica: este un caine lung, jos, care este de doua ori mai lung decat inalt. Este bine legat si musculos. Poate avea fie urechi ascutite, fie lasate si are ochi maronii si nasul negru. Are o blana dubla cu un puf moale, lanos si parul bogat ce cade drept pe fiecare parte a corpului. Blana este in special bogata pe cap si acopera fruntea si ochii. Poate fi un amestec de nuante de negru, albastru, gri inchis sau deschis, argintiu, cafeniu, sau crem. Poate avea puncte negre pe urechi, bot, si varful cozii.
Inaltime: 22,5-25,5 cm.
Greutate: 10,5-12,5 kg.
Temperament: este un Terrier serios si demn. Este calm in casa, dar neinfricat si activ pe teren. Este loial si sensibil, precaut cu strainii si va reactiona daca este provocat. Atata timp cat este socializat, se descurca bine cu copiii.
Nivel de activitate: scazut.
Cel mai bun stapan: acest Terrier se descurca cel mai bine cu un stapan experimentat in cresterea acestui tip de caini si se poate adapta la oras, suburbii sau la tara.
Nevoi speciale: curte ingradita, ingrijirea blanii, lesa, dresaj pozitiv dar ferm, socializare.
Posibile probleme de sanatate: intoxicatii cu cupru, hipotiroidism.

Interpet's International

Înapoi la cuprins