Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Sloughi

Sloughi de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Sloughi


Nume alternative: Ogar arab, Slougui.

Tara de origine: Africa de Nord.
Istoric: desi istoria acestei rase este necunoscuta, se considera ca Sloughi este unui dintre descendentii ogarilor cu urechile lasate, atat de pretuiti de egipteni. Este cainele populatiei Berbere din Maroc, Tunisia, Algeria si Libia, si al beduinilor care il folosesc ca vanator pentru animalele mici sau medii. Este, de asemenea, folosit pentru paza turmelor. Rasa aproape a disparut la inceputul secolului al XX-lea datorita bolilor si tulburarilor politice si sociale din Africa de Nord. Desi interesul a sporit in tari
precum Franta, S.U.A. si Africa de Nord, rasa continua sa fie destul de rara. Aceasta rasa a ajuns pentru prima oara in Romania in anul 1973.
Descriere fizica: este un caine de talie medie, musculos, suplu, cu un corp cu aspect patratos. Are un gat lung si cap triunghiular, cu botul conic care este egal in lungime cu craniul. Capul tinde sa fie mai puternic decat cel al majoritatii ogarilor. Are urechi triunghiulare lasate si ochi maronii care deseori au mici pete negre. Blana scurta si dreapta poate fi de culoarea nisipului, negru cu pete cafenii sau tigrate, sau tigrat. Frecvent prezinta o masca neagra si alte pete negre sau poate avea alb pe piept si pe varful degetelor. Exista doua varietati; un tip de desert si un tip de munte. Cainii care apartin de prima varietate sunt ceva mai mici si mai supli.
Inaltime: 61-76 cm.
Greutate: 18-28,5 kg.
Temperament: este un caine afectuos si devotat familiei, dar precaut cu strainii. Se intelege bine cu aproape toata lumea, inclusiv cu cainii si copiii, daca a fost bine socializat. Ii piace sa alerge, dar poate fi linistit in casa. Se maturizeaza greu si tinde sa fie destul de sensibil, reactionand daca este provocat.
Nivel de activitate: moderat.
Cel mai bun stapan: se descurca bine cu proprietari activi, care au timp pentru ei. Cea mai potrivita este o casa din suburbii sau de la tara.
Nevoi speciale: exercitii, curte ingradita, lesa, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: sensibilitate la anestezie, atrofia mandibulei, suflu cardiac, atrofie retiniana progresiva.


Interpet's International
Înapoi la cuprins