Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Soft Coated Wheaten terrier

Soft Coated Wheaten terrier de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Soft Coated Wheaten Terrier
Tara de origine: Irlanda.
Istoric: aceasta rasa se trage probabil din vechile rase care au existat in Irlanda timp de mii de ani. Este considerat a fi inrudit cu Terrierul irlandez si Kerry Blue Terrierul, si s-ar putea sa fie un stramos al Glen of Imaal Terrierului. A fost folosit in principal ca animal de ferma versatil, paznic si companion. Nu a ajuns in Romania decat dupa anul 1990. La mijlocul secolului al XIX-lea, Sky Terrierii cu urechile ascutite au devenit mai populari decat cei cu urechile lasate, partial datorita afectiunii Reginei Victoria pentru aceasta varietate. Sky Terrierul cu urechile ridicate a devenit foarte indragit ca animal de companie si de expozitie, iar varietatea cu urechile lasate era pretuita ca animal de munca.
Descriere fizica: este un caine de talie medie, cu aspect patrat, cu un cap dreptunghiular lung si urechi mici, lasate. Nasul este mare si negru, iar ochii migdalati sunt roscat-maronii sau maronii. Are un piept adanc si o coada taiata care este tinuta ridicata. Blana este bogata pe cap, acoperindu-i ochii si formand barba. Poate avea orice nuanta de galben pai.
Inaltime: 43-48 cm.
Greutate: 14-18 kg.
Temperament: acest caine este incapatanat, dar jucaus. Este intruchiparea perfecta a Terrierului sigur pe sine desi s-ar putea sa fie intrucatva mai putin agresiv decat multi dintre acestia. Se bucura de timpul petrecut cu familia sa si uraste sa fie lasat singur pentru perioade indelungate de timp.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: un stapan activ, intr-o casa din suburbii sau de la tara.
Nevoi speciale: exercitii, dresaj ferm dar pozitiv, ingrijirea blanii, socializare.
Posibile probleme de sanatate: boala lui Addison, cancer, probleme renale, atrofie retiniana progresiva, probleme de piele.
                                                             

Înapoi la cuprins