Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Spinone Italiano
Vand Spinone italian

Spinone Italiano de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Spinone italian


Nume alternativ: Spinone, Spinone italiano, Spinom hallani (plural).
Tara de origine: Italia.
Istoric: Spinonele italian este descendent al vechilor caini de vanatoare din regiunea Piedmont din Italia. Desi rasa este considerata una dintre cele mai vechi de tip Griffon, este de fapt un Pointer de tip vechi. Spinone italian este pretuit pentru rezistenta sa si pentru abilitatea de a lucra pe orice tip de teren. Iubitorii de Spinone italian spun ca aceasta rasa intrece oricare alti caini italieni de vanatoare atunci cand vine vorba de eficienta.
Descriere fizica: este un caine puternic, mare si rezistent. Are un cap mare si un bot patrat, cu ochi maro-galbui, un nas mare care variaza in culoare de la maro la culoarea carnii, si urechi triunghiulare, lungi, lasate. Pieptul este adanc si lat. Blana aspra este de lungime medie pe corp, dar ceva mai lunga pe fata, formand mustata, barba si sprancene. Poate fi alb complet, alb cu portocaliu, murg portocaliu cu sau fara pete portocalii, alb cu pete maro, sau murg maro, cu sau fara pete maro. Coada este taiata si este purtata fie in jos, fie orizontal.
Inaltime: 55-67,5 cm.
Greutate: 27-40,5 kg.
Temperament: Spinone italian este un caine entuziast si jucaus, cu un comportament bland, calm. Poate fi incapatanat si este precaut cu strainii si in situatiile noi. Este muncitor, dar tinde sa vocalizeze destul de mult.
Nivel de activitate: moderat.
Cel mai bun stapan: aceasta rasa are nevoie de un stapan sau/si o familie activa, locuind intr-o casa din mediu suburban sau rural.
Nevoi speciale: atentie, exercitii, dresaj, socializare.
Posibile probleme de sanatate: ataxie cerebrala, probleme oftalmologice, displazie de sold, malocluzie dentara, leishmaniaza viscerala.


Interpet's International
Înapoi la cuprins