Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Spitz Finlandez

Spitz Finlandez de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Spitz finlandezNume alternativ: Suomenpystykorx'a, Cainele finlandez cu urechi ciulite, Cainele finlandez cu urechi ridicate. Cainele finlandez.
Tara de origine: Finlanda.
Istoric: Spitzul finlandez este cainele national in Finlanda, unde este folosit la vanatoare, in special pentru vanatul unei pasari de talie mare, cocosul de munte. Este dresat sa mearga inaintea vanatorului pana cand gaseste o pasare, apoi sa o urmareasca pana cand se asaza intr-un copac. Cainele atrage atentia pasarii prin miscari ale cozii si leganari inainte si inapoi, intre timp latra pentru a-si chema stapanul. Cainii din aceasta rasa continua sa fie folositi in Finlanda pentru vanatoare, dar in restul lumii in principal ca animale de companie.
Descriere fizica: Spitzul finlandez este un caine de talie medie, asemanator cu o vulpe, cu un corp patrat si bine echilibrat. Are unmbot ascutit: urechi mici. mobile si ridicate: ochi de culoare inchisa, migdalati; nasul este negru. Blana dubla roscat-aurie are un guler in jurul gatului. Poate avea urme albe pe varful degetelor si pe piept.
Inaltime: 39 - 50 cm.
Greutate: 11 - 16 kg.
Temperament: cainii acestei rase sunt vioi si prietenosi, loiali familiei, dar intr-o masura precauta in situatii noi. Sunt caini inteligenti si independenti. Deseori sunt descrisi ca avand caracter asemanator pisicilor. Se bucura de timpul petrecut in aer liber.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: un stapan activ intr-o zona suburbana sau rurala.
Nevoi speciale: curte ingradita, lesa, socializare. dresaj.
Posibile probleme de sanatate: obezitate, probleme cardiace.


Interpet's International
Înapoi la cuprins