Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Teckel cu par lung
Teckel cu par lung de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Teckel cu par lung


 Nume alternative: Langhaarige Dachshund.
Tara de origine: Germania.
Istoric: se crede ca Dachshundul este „un verisor” al Bassetului si ar putea sa fi existat inca din secolul al XVI-lea. Este probabil o incrucisare intre Terrieri. Rasa a fost crescuta pentru a vana bursuci si inca este folosita ca un caine de vanatoare, cat si ca animal de companie. A devenit popular in S.U.A. intre anii 1930 si 1940.
Descriere fizica: este un caine compact, mus cu un corp lung si picioare scurte. Are un cap alungit cu urechi lungi, lasate, piept adanc si o coada lunga. Exista doua varietati de talie: pitic si standard; si trei varietati de blana: cu blana dreapta, lunga sau sarmoasa. Blana este scurta si dreapta, lunga si catifelata, sau lunga si sarmoasa, cu par facial zbarlit. Poate fi rosu sau erem, sau negru, ciocolatiu, albastru sau cafeniu, cu puncte de culoarea bronzului. Exista, de asemenea, si o varietate de culoare „sare si piper” denumita „mistret”, si cateva tipare, inclusiv cu picatele, tigrat si baltat.
Inaltime (Standard): nu exista standard.
Greutate (Standard): 7-14.5 kg.
Inaltime (Pitic): nu exista standard.
Greutate (Pitic): sub 5 kg.
Temperament: este un caine prietenos, socia si iubitor de distractie. Este inteligent, jucaus si afectuos.
Nivel de activitate: moderat spre ridicat.
Cel mai bun stapan: Teckelul se adapteaza la multe situatii de trai, inclusiv viata la oras sau la tara. Varietatea pitica este ideala pentru apartament.
Nevoi speciale: ingrijirea blanii.
Posibile probleme de sanatate: balonare, epilepsie, hipotiroidism, afectiuni ale discurilor intervertebrale.


Interpet's International
Înapoi la cuprins