Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Australian terrier

Terrier Australian de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Terrier australian
de la 1600 euro


Tara de origine: Australia.

Istoric: unul dintre cei mai mici terrieri de munca. Terrierul australian are stramosi comuni cu Silky Terrierul, fiind o incrucisare intre Terrierii cu blana aspra si alti Terrieri britanici. A fost prima rasa australiana recunoscuta si prezentata. A fost crescut initial pentru a ajuta la controlul numarului de rozatoare si serpi, a servit ca animal de paza si ca animal de companie.
Descriere fizica: este un caine mic, compact, care este mai mult lung decat inalt. Craniul este lung si plat, iar botul puternic este egal in lungime cu craniul. Are un nas de dimensiuni medii si ochi mici, maronii sau negri. Urechile sunt mici, erecte si ascutite. Coada este taiata la jumatate din lungimea naturala si purtata ridicata, dar nu peste spate. Are o blana dubla, cu un par lung, aspru, de culoare albastru-cafeniu. Parul este mai scurt pe urechi si are un mot, in jurul gatului are o coama, iar picioarele sunt imblanite.
Inaltime: 25.5-28 cm.
Greutate: 6.5 kg.
Temperament: este un caine vioi, alert si curajos. Este increzator si desi prietenos si afectuos cu familia, este prevazator si distant cu strainii. Se descurca foarte bine cu copiii si cu alte animale atata timp cat a fost bine socializat.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa se descurca bine cu o familie sau un individ activ fie la oras, in suburbii sau la tara.
Nevoi speciale: exercitii, ingrijirea blanii, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: cancer, diabet zaharat, probleme ale ochilor si urechilor, luxatii patelare, alergii ale pielii.

Interpet's International
Înapoi la cuprins