Du-te la conținut
Trimite email
Contact telefonic
Vizsla
Vizsla maghiar de vanzare
Vizsla de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Vizsla


Nume alternativ: Hungarian Vizsla, Vijla, Magyar Vizsla.

Tara de origine: Ungaria.
Istoric: conform descrierilor din gravurile in piatra si din manuscrisele din secolul al XIV-lea, caini asemanatori Vizslei exista in Europa Centrala de aproape o mie de ani. Rasa a fost aproape de a disparea dupa Primul Razboi Mondial, dar impatimitii rasei s-au straduit sa o salveze. A fost importata pentru prima oara in S.U.A. in anii 1950 si este folosit atat la vanatoare, cat si ca animal de companie.
Descriere fizica: Vizsla este un caine mediu ca talie, suplu.
Are un bot conic, iar capul este ascutit si puternic. Blana scurta, moale, este ruginiu-aurie, iar culoarea ochilor ese piept si degete.
Inaltime: 52,5-60 cm.te asemanatoare cu cea a parului; nasul este maroniu. Urechile lungi, subtiri sunt rotunjite la capete. Coada este taiata. Poate avea pete albe pe piept.
Greutate: 22,5-29 kg.
Temperament: este un caine vioi, dar bland. Este un vanator excelent, dar acasa este iubitor si calm. Poate fi destul de sensibil.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan sau/si o familie activa, intr-o casa din mediu suburban sau rural.
Nevoi speciale: atentie, exercitii, slujba sau activitate, dresaj pozitiv.
Posibile probleme de sanatate: alergii, cancer, epilepsie, displazie de sold, afectiuni ale tiroidei, boala von Willebrand.


Interpet's International
Înapoi la cuprins