Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Schipperke
Vand caini de rasa Schipperke
Schipperke de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Schipperke


Nume alternative: Spits, Spitske.
Tara de origine:  Belgia.
Istoric:  aceasta rasa isi are originile in regiunile flamande ale Belgiei. Se trage din Leauvenaar, un caine ciobanesc mare, si dateaza inca din anul 1690. Initial s-a numit Spits sau Spitske, dar in anul 1888 denumirea a fost schimbata in Schipperke, care inseamna "micutul barcagiu", in cinstea proprietarului de barci care a dezvoltat la un nou nivel rasa. In aceasta perioada, cainii din aceasta rasa au fost deseori vazuti pe barcile care circulau pe canale, dar a fost de asemnea popular si ca paznic de magazine, companion si chiar caine de vanatoare. Conform legendei, Schipperke si-a pierdut coada ca urmare a unei dispute dintre doi vecini, dintre care unul era suparat de vizitele regulate in curtea sa facute de Schipperke-ul vecinului. Ca razbunare, vecinul suparat a taiat coada cainelui. Fanilor rasei le-a placut noul aspect si l-au incorporat in standardul rasei.
Descriere fizica:  este un caine de talie medie, cu un corp scurt si gros, care este mai mare in partea anterioara decat in cea posterioara. Capul lat se ingusteaza la nivelul ochilor, conferindu-i un aspect de vulpe. Botul este conic si egal in lungime cu craniul. Nasul este mic si negru, iar ochii sunt mici si ma inchis. Are urechi mici, triunghiulare, si coada taiata. Are o blana dubla, groasa si as care este lunga pe gat si fund, dar mai scurta pe corp. In S.U.A. este intotdeauna negru in Europa poate fi cafeniu, crem, sau ciocolatiu.
Inaltime:  24-33 cm.
Greutate:  3-8 kg.
Temperament:  un caine curios si curajos, este precaut cu strainii si un excelent caine de paza. Se adapteaza foarte usor si, atata timp cat este socializat, se descurca bine cu marea majoritate a oamenilor.
Nivel de activitate: moderat spre ridicat.
Cel mai bun stapan:  se adapteaza la marea majoritate a situatiilor de trai, descurcandu-se chiar si in spatiul limitat dintr-o barca.
Nevoi speciale:  exercitii, ingrijirea blanii.
Posibile probleme de sanatate: hipotiroidism, boala Legg Perthes.


Interpet's International
Înapoi la cuprins