Du-te la conținut
Trimite email
Contact telefonic
Ciobanesc Alb Elvetian
Ciobanesc alb Elvetian de vanzare
Ciobanesc Alb Elvetian de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Ciobanesc Alb Elvetian


Istoric: Deoarece standardul original al Cainelui Ciobanesc German stipula in 1933 ca o blana alba constituie o greseala descalificanta, cainii ciobanesti germani albi au disparut aproape complet de pe continentul European. Doar multumita faptului ca au continuat să fie crescuți în mod independent în America și Canada, ciobăneștii albi au supraviețuit și s-au dezvoltat treptat ca o rasă distinctă. Primii câini din această rasă au fost redevenit importanți în Elvetia la începutul anilor 1970. Înainte ca acești câini ciobănești germani cu blana albă sa fie eliminați și din standardele de rasă din America, masculul Lobo, născut în America pe 5 martie 1966 a fost înregistrat în Swiss Stud Book (SHSB). Descendenții acestui ultim mascul ce a fost înregistrat în SHSB, împreună cu alți ciobănești albi importați din America sau Canada, s-au înmulțit treptat. În acest moment sunt câteva mii de ciobănești albi de rasă pură de mai multe generații răspândiți în toată Europa. În ultimele trei decenii, anatomia și caracterul ciobănescului alb s-au distanțat distinctiv de cele ale strămoșului lui german. Pentru acest motiv, a fost recunoscut în Elveția din 1991 ca o nouă rasă sub denumirea de Ciobănescul Alb.

Descriere fizica: Lupii Albi (ciobănesc alb elvețian, ciobănesc americano-canadian, ciobănesc german alb) sunt prietenoși, atenți și loiali. Lupul alb este calm, echilibrat, sociabil și este un companion perfect pentru copii, pisici, cai, etc. Are un temperament mai calm decât cel al unui ciobănesc german. Fiind foarte inteligent, este foarte ușor de dresat, învățând repede. Ciobănescul alb elvețian poate trăi bine într-un apartament dacă beneficiază de suficiente exerciții.
Ciobănescul Alb este înzestrat de natură cu o sănătate de fier. Chiar dacă este alb, nu se murdărește prea ușor și pare că se curăță singur.
Durata de viata: 12-15 ani.
Inaltimea si greutatea: Proporții importante la masculi sunt 60-66 cm, circa 30-40 kg iar la femele 55-61 cm, circa 25-35 kg.
Mediu de viata: Se descurca cel mai bine intr-un mediu suburban.
Posibile probleme de sanatate: Displazie de sold si cot.


Interpet's International
Fotografii pui Ciobanesc Alb Elvetian
Înapoi la cuprins