Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Gordon Setter
Gordon Setter de vanzare

Gordon Setter de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Setter Gordon


 Tara de origine: Scotia.
Istoric: se considera ca animale similare acestuia au existat in insulele britanice inca din secolul al XVII-lea. Insa, Setterul Gordon modern nu a fost creat decat in anii 1820, atunci cand Ducele de Gordon l-a selectionat pentru a obtine un caine de vanatoare pentru pasari. Acesta este singurul caine de vanatoare dezvoltat in Scotia. Importat pentru prima data in Romania in anul 1942, continua sa fie folosit pentru vanatoare, desi marea majoritate a exemplarelor sunt acum animale de companie.
Descriere fizica: este un caine de talie medie spre mare, robust, musculos, cu un cap greu, daltuit si bot lung. Are ochi maronii inchis; un nas lat, negru; si urechi lasate pozitionate jos pe craniu. Coada lunga este tinuta orizontal. Blana este dreapta sau usor ondulata, neagra cu pete cafenii. Pe picioare, urechi, partea posterioara a picioarelor si partea ventrala a trunchiului blana este mai bogata.
Inaltime: 57,5-67.5 cm.
Greutate: 20-36 kg.
Temperament: Setterul Gordon este un caine entuziast, inteligent, iubitor de distractie, loial si afectuos. Se descurca bine cu copiii daca este corespunzator socializat.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: cel mai bine se simte cu un stapan activ, intr-o casa din mediu suburban sau rural.
Nevoi speciale: exercitii, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: balonare, probleme oftalmologice, displazie de sold.

Interpet's International

Înapoi la cuprins