Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Griffon
Griffin de Bruxelles de vanzare
Griffon de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

  

Vand Griffon de Bruxelles

Nume alternative: Griffon Bruxellois, Brabancon (Griffon de Bruxelles cu blana dreapta).
Tara de origine: Belgia.
Istoric: aceasta rasa a primit numele orasului in care s-a dezvoltat rasa. Initial a fost folosit pentru a vana sobolani in ferme, ajungand la forma actuala prin incrucisari cu Affenpinscherul, Pugul si Spanieli englezi de jucarie. Adaosul de gene din partea ultimei rase a adus rasei caracteristicile faciale, facand-o sa nu mai fie potrivita pentru vanatoarea de soareci. De atunci, a devenit o rasa de companie.
Descriere fizica: este o rasa de jucarie cu un corp scurt, solid. Are un craniu mare si rotund, iar barbia sa este proeminenta. Are ochi mari, negri, departati. Genele sunt lungi si inchise la culoare, iar nasul negru este extrem de scurt si pozitionat adanc intre ochi. Urechile sunt in mod natural semierecte, desi cateodata sunt taiate pentru a fi drepte in sus. Coada este taiata cam la o treime din lungimea sa normala si este tinuta ridicata. Exista doua varietati de blana: aspra si dreapta. Varietatea aspra are blana sarmoasa si deasa, cu parul acoperind capul si formand un mot, in special in jurul ochilor, nasului, obrajilor si barbiei. Cea cu blana dreapta are firele de par scurte, drepte. Culoarea poate fi rosu-maronie, negru si rosu-maroniu amestecat, negru cu pete rosii maronii si negru complet.
Inaltime: 20,5-25,5 cm.
Greutate: 3,5-5,5 kg.
Temperament: este un caine inteligent, alert, elegant, cu o personalitate bogata. Isi da singur importanta si este sigur pe el, putandu-se dovedi destul de dificil de dresat. Unele exemplare nu se inteleg prea bine cu copiii sau cu strainii.
Nivel de activitate: scazut.
Cel mai bun stapan: aceasta rasa se descurca cel mai bine intr-o casa din suburbii sau de la oras.
Nevoi speciale: ingrijirea blanii, dresaj, socializare, supraveghere in preajma copiilor.
Posibile probleme de sanatate: sindromul brahicefalic, palatoschizis, probleme de reproducere.


Interpet's International
Înapoi la cuprins