Du-te la conținut

100% recenzii pozitive de la mii de clienti,in peste 30 de ani de activitate

Trimite email
Contact telefonic
Hovawart
Hovawart de vanzare
Hovawart de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand HovawartTara de origine: Germania.
Istoric: este o rasa veche de caini de munca, numele sau provine de la cuvantul german pentru "paznic de noapte". Rasa dateaza inca din secolul al XIV-lea, dar si-a pierdut din popularitate dupa Evul Mediu. Pana in anul 1922 era imperecheata in mod obisnuit cu Ciobanescul german, Terranova si Leonberger. A fost aproape de disparitie in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, dar impatimitii rasei au muncit sa o revitalizeze. Este in prezent folosit pentru paza si caine de cautare si salvare, cat si ca animal de companie.
Descriere fizica: este un caine de talie medie spre mare, puternic, cu un corp cu aspect dreptunghiular. Are un cap lat, cu botul puternic care este egal in lungime cu craniul. Are un nas negru sau deschis la culoare; ochi maronii, ovali si urechi triunghiulare de dimensiuni medii. Coada lunga, stufoasa se curbeaza peste spate atunci cand cainele este alert, dar atarna atunci cand este relaxat. Are o blana dubla, cu puf rar si un stat exterior des, lung si usor ondulat, care poate fi negru si auriu, negru, sau blond. Pete albe pe piept, degete sau varful cozii sunt permise.
Inaltime: 57,5-71 cm.
Greutate: nu exista standard.
Temperament: este un caine increzator in propriile puteri, loial, temperat, bland si afectuos cu familia sa, dar in acelasi timp protectiv si teritorial. Hovawartul este activ, cu o minte independenta Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: acesti caini se descurca cel mai bine cu o familie activa intr-o casa suburbana sau rurala.
Nevoi speciale: atentie, exercitii, ingrijirea blanii, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: probleme oftalmologice, displazii de sold si cot, probleme ale tiroidei.


Interpet's International
Înapoi la cuprins