Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Kerry Blue terrier
Catei Kerry Blue terrier de vanzare
Kerry Blue Terrier de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com  


Vand Kerry Blue Terrier


Tara de origine: Irlanda.
Istoric: aceasta este una dintre cele trei rase de Terrieri irlandezi cu picioarele lungi. Desi a fost inregistrata pentru prima oara in comitatul irlandez Kerry, dupa care si-a si primit numele, putine sunt faptele cunoscute despre istoria timpurie a acestei rase. A fost inregistrata pentru prima oara ca rasa distincta spre sfarsitul secolului al XIX-lea si a fost folosita pentru a vana animale mici si pasari, facand aport atat in apa, cat si pe pamant. A fost folosit de asemenea la manatul oilor si vitelor. Mai tarziu, a fost utilizat in politie. Rasa nu a ajuns in Romania decat dupa Al Doilea Razboi Mondial.
Descriere fizica: este un caine de talie medie, musculos, cu picioarele lungi, care este mai mult lung decat inalt. Capul este lung si are un craniu plat; botul este egal in lungime cu craniul. Nasul este mare si negru, iar ochii sunt mici si intunecati. Are urechi in forma de "V", pozitionate inalt pe cap, si pliate spre inainte. Are pieptul adanc si o coada dreapta, tinuta in sus. Blana este moale, deasa si ondulata, de culoare gri-albastruie, dar cu par mai intunecat sau negru pe bot, cap, urechi coada si picioare.
Inaltime: 44-49 cm.
Greutate: 14-18 kg.
Temperament: este un caine vioi, alert, jucaus. Se bucura foarte mult de interactiunile cu oamenii, dar este incapatanat si cateodata contesta autoritatea. In general, nu are probleme cu alti caini, dar are un puternic instinct de vanator si nu ar trebui sa fie crescut in aceeasi casa cu animale mai mici.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa au nevoie de un stapan cu experienta in cresterea cainilor, activ, intr-o casa din suburbii sau de la tara. Gradina ingradita reprezinta un lucru absolut necesar. Atata timp cat este bine socializat, nu creeaza probleme cu copiii.
Nevoi speciale: exercitii, curte ingradita, dresaj ferm, ingrijirea blanii, lesa, socializare.
Posibile probleme de sanatate: boli autoimune, cancer, probleme oculare, displazie de sold, hipotiroidism, luxatii ale patelelor, amiotrofie neuronala progresiva, chisturi tegumentare.


Interpet's International
Înapoi la cuprins