Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Lowchen - Micul caine Leu
Vanzari caine de rasa Lowchen
Lowchen de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com  


Vand Lowchen


Nume alternative: Micul caine leu, Cainele leu, Micul leu.

Tara de origine: Belgia.
Istoric: s-au gasit referiri legate de acest caine datand de la mijlocul secolului al XV-lea. S-ar putea ca initial sa fi venit din Germania, desi teoriile actuale ii plaseaza originile in zona mediteraneana. Este o rasa distincta de mai bine de 400 de ani. Aproape a disparut in secolul al XIX-lea, dar a fost revitalizata de catre un crescator belgian. Numele, care inseamna „micul leu”, vine de la tunsoarea caracteristica asemanatoare unui leu. Rasa a fost dintotdeauna animal de companie si se crede ca era preferata de femeile din nobilime in perioada Renasterii europene.
Descriere fizica: este un caine mic, cu aspect patratos. Are un craniu mare, lat, cu bot de aceeasi lungime. Ochii sunt mari, rotunzi si pozitionati adanc in orbite. Urechile sunt de marime medie si atarna. Coada este de lungime medie si purtata curbata peste spate. Blana lunga este usor ondulata, deasa si moale. Are in general o tunsoare specifica de leu, cu partea posterioara tunsa si cu blana normala in partea anterioara. Poate fi de orice culoare.
Inaltime: 30,5-35,5 cm.
Greutate: proportionala cu inaltimea.
Temperament: este un caine alert si inteligent; este un bun companion, fiind sociabil si afectuos. Se intelege bine cu aproape toata lumea, inclusiv cu copiii si cu alte animale. S-ar putea sa se bata cu cainii de acelasi sex.
Nivel de activitate: scazut.
Cel mai bun stapan: este un caine adaptabil, care se descurca bine intr-un apartament.
Nevoi speciale: ingrijirea blanii, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: luxarea patelelor.


Interpet's International
Înapoi la cuprins