Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Schapendoes
Schappendoes de vanzare
Schapendoes de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Schapendoes


Nume alternativ: Schapendoes olandez, Ciobanesc olandez.
Tara de origine: Olanda.
Istoric: Schapendoes a fost dezvoltat ca un caine ciobanesc pentru oi. A fost pretuit de ciobanii olandezi datorita inteligentei si puterii sale de munca, si folosit pe scara larga spre sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea. Dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial a fost aproape de disparitie, dar rasa a fost salvata de un impatimit. In zilele noastre, este doar foarte rar folosit pe post de caine ciobanesc.
Descriere fizica: Schapendoes este un caine mare, agil, cu un cap mare si un craniu lat, iar botul scurt si larg. Are ochi mari, rotunzi, caprui, iar urechile sunt pozitionate sus pe cap si purtate ridicate. Are o coada lunga. Blana dubla este greoaie, lunga, groasa si usor ondulata. Capul si coada sunt puternic imblanite.
Inaltime: 40 - 50 cm.
Greutate: 25-35 kg.
Temperament: Aceasta rasa este inteligenta si curajoasa, cu o gandire independenta, dar poate fi incapatanata. Este jucaus si afectuos cu familia si prietenii.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan activ, experimentat in cresterea cainilor, intr-o casa din mediul rural sau suburban.
Nevoi speciale: atentie, exercitii, periaj, slujba sau activitate organizata.
Posibile probleme de sanatate: displazie de sold.


Interpet's International

Înapoi la cuprins