Du-te la conținut
Trimite email
Contact telefonic
Bloodhound
Bloodhound de vanzare
Bloodhound de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Bloodhound


Tara de origine: Marea Britanie.
Istoric: se considera ca Bloodhoundul este o rasa foarte veche. Exemplarele timpurii erau albe sau negre; cele negre erau numite Saint Huberts, iar cele albe Southern Hounds. In secolul al XII-lea, acesti caini au devenit populari printre prelatii bisericii care au mentinut rasa pura pe parcursul catorva secole. Bloodhoundul a fost dezvoltat in continuare atunci cand a ajuns in S.U.A. la inceputul secolului al XIX-lea. Desi nu mai este folosit in mod obisnuit in zilele noastre la vanatoare, este utilizat de politie pentru a lua urma. Este, de asemenea, tinut ca animal de companie. Termenul de sleuthhound era folosit ca sinonim pentru Bloodhound. Cuvantul a fost ulterior scurtat in sleuth si folosit pentru a defini oameni care puteau urmari o urma cu abilitatea unui Bloodhound.
Descriere fizica: este un caine mare, puternic, cu piele subtire, libera, care atarna in cute. Are un cap lung si ingust, cu frunte adanca. Ochii caprui spre galbeni sunt adanciti in orbite, cu pleoape mari. Urechile sunt foarte lungi si lasate atarnate in falduri. Aceasta rasa are un nas mare, buze mari, si riduri din abundenta pe fata si gat. Are un gat foarte lung cu o gusa mare. Pieptul este adanc, iar coada lunga are forma unei secere. Labele sunt mari si articulate. Blana este scurta si dura, colorata in negru si cafeniu, cafeniu si rosu-inchis, sau rosu. Poate avea putin alb pe piept, labe sau coada.
Inaltime: 58,5-68,5 cm.
Greutate: 36-50 kg.
Temperament: Bloodhoundul este un caine echilibrat si sociabil.
Este foarte afectuos si se
intelege bine cu aproape toata lumea, in
cu copiii si cu alti caini. Poate fi intr-o anumita masura
timid si tinde
sa fie destul de sensibil. Este galagios, deseori incapatanat, si tinde
sa saliveze.
Este dificil de dresat.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: se descurca bine cu un stapan activ, rabdator, intr-o casa din mediul rural sau suburban.
Nevoi speciale: atentie, curatarea urechilor, exercitii, curte ingradita, lesa.
Posibile probleme de sanatate: volvulus gastric, probleme cardiace, infectii ale ure probleme oftalmologice, displazie de sold si de cot, luxatii ale patelelor, boli ale tiroidei.


Interpet's International
Înapoi la cuprins