Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Manchester Terrier
Manchester Terrier de vanzare
Manchester terrier de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Manchester Terrier


Nume alternative: Terrier de jucarie englez, Toy terrier.
Tara de origine: Marea Britanie.
Istoric: se crede ca aceasta rasa este o incrucisare intre Whippet si Terrierul negru si cafeniu. A fost folosit in multe parti din Marea Britanie, inclusiv in Manchester, ca vanator de sobolani. Cele doua varietati (jucarie si standard) erau considerate rase separate pana in anul 1959.
Descriere fizica: este un caine mic, cu corpul scurt si musculos, care are un aspect de Doberman Pinscher pitic. Capul trapezoidal este lung si ingust, cu un nas negru si ochi mici, negri. Are urechi erecte in mod natural. Coada este relativ scurta si boanta. Are o blana scurta, dreapta si lucioasa, cu pete maronii pe sprancene, bot, picioarele anterioare, zona de sub coada, piept si interiorul urechilor. Degetele au toate dungi subtiri negre.
Inaltime (Standard): 38-40,5 cm.
Greutate (Standard): 5,5-10 kg.
Inaltime (Toy): 25,4-30,5 cm.
Greutate (Toy): sub 5,5 kg.
Temperament: este un caine alert, in general mai putin activ decat un Terrier tipic. Desi este afectuos cu familia, este precaut cu strainii, fiind un bun caine de paza. Manifesta comportament tipic de Terrier,
placandu-i sa sape, sa latre, sa fie posesiv si neputand fi de incredere in preajma animalelor mici.
Nivel de activitate: moderat.
Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa se adapteaza bine la marea majoritate a situatiilor, fie la oras sau la tara, fie la o viata activa sau sedentara.
Nevoi speciale: socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: glaucom, probleme ale pielii, boala von Willebrand.

Interpet's International
Înapoi la cuprins