Du-te la conținut
Trimite email
Contact telefonic
Caine Lup Irlandez
Ogar Irlandez de vnazare
Caine Lup Irlandez de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Caine lup irlandez


Nume alternative: Wolfhound, Cainele irlandez, Ogar de Irlanda, Marele caine de Irlanda, Cainele lup de Irlanda, Marele ogar de Irlanda.
Tara de origine: Irlanda.
Istoric: Wolfoundul original este considerat o rasa foarte veche datand din anul 339 i.Hr. A fost pentru prima oara identificat la Roma, atunci cand consulul roman Quintus Aurelius a primit sapte astfel de caini drept cadou. In Irlanda a fost folosit pe post de paznic si caine militar, si pentru vanatoarea de lupi si elani irlandezi. Atunci cand elanul irlandez a disparut, aproape aceeasi soarta au avut-o si cainii din aceasta rasa. A fost revitalizata de iubitorii rasei in anii 1840.
Descriere fizica: este un caine mare, inalt, cu aspect de ogar, dar cu o blana aspra. Este musculos, dar gratios, cu un cap lung, tinut sus, si un bot lung, ascutit. Nasul si ochii sunt intunecati, iar urechile mici sunt pliate. Are un gat puternic, lung, arcuit, piept adanc, labe mari, si o coada lunga, curbata. Blana dubla are puful scurt si des, si parul de lungime medie spre aspru, care este in special sarmos in jurul ochilor si sub barbie. Poate fi gri, tigrat, rosu, negru, alb sau cafeniu.
Inaltime: 76-81 cm.
Greutate: 47,5-54 kg.
Temperament: este un caine demn, calm si intelept, se intelege bine cu oamenii, in special cu copiii. Nu este un bun caine de paza. Ii place sa se distreze si, in general, este activ cu exceptia momentelor cand este in casa.
Nivel de activitate: moderat.
Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa se descurca cel mai bine cu un stapan sau o familie activa, intr-o casa din zona suburbana sau rurala.
Nevoi speciale: exercitii, curte ingradita, ingrijirea blanii, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: volvulus gas cancer, probleme oftalmologice, afectiuni cardiace, displazie de sold si cot, hipotiroidism, convulsii, boala von Willebrand.


Interpet's International
Înapoi la cuprins