Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Pointer Englez
Pointer Englez de vanzare
Pointer englez de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Pointer Englez


Nume alternativ: English Pointer.
Tara de origine: Marea Britanie.
Istoric: Pointerul a fost dezvoltat spre sfarsitul secolului al XVII-lea in Anglia pentru a fi folosit la vanatoarea cu pusca cu cremene care se incarca mai incet. Vanatorii aveau nevoie de un caine care sa poata sta nemiscat intr-un loc pana cand ei erau pregatiti sa traga. Este inca neclar daca Pointerii au fost dezvoltati pentru prima oara in Spania, Marea Britanie sau in alte parti. Unii cred ca a fost dezvoltat concomitent in mai multe tari. Rasa este probabil o incrucisare intre Foxhound, Ogar si Bloodhound. Pentru iubitorii acestei rase, abilitatile de munca sunt mai importante decat aspectul exterior al cainelui.
Descriere fizica: Pointerul este un caine mare, puternic, cu aspect corporal patrat. Capul lung, bine conturat este dreptunghiular, cu un bot lung care este egal ca lungime cu latimea craniului. Nasul este maro sau negru (la cainii cu blana mai deschisa la culoare si acesta poate fi ceva mai deschis) si urechile sunt lasate. Coada este in mod natural mai scurta si purtata deasupra liniei spatelui. Blana scurta, moale poate fi de culoare rosu-inchis, galben citrin, neagra, portocalie sau combinatie de culori si/sau alb.
Inaltime: 57.5-70 cm.
Greutate: 20-34,5 kg.
Temperament: este un caine prietenos, cu un temperament echilibrat, muncitor si entuziast. Se intelege bine cu copiii si cu alti caini, dar ii place sa alerge si are un puternic instinct de vanator.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: traieste cel mai bine intr-o casa din mediul rural, unde ii este permis sa alba o slujba sau sa participe la o activitate organizata.
Nevoi speciale: exercitii, curte ingradita, slujba sau activitate, lesa.
Posibile probleme de sanatate: surzenie, afectiuni oftalmologice.


Interpet's International
Înapoi la cuprins