Du-te la conținut
Trimite email Rhodesian Ridgeback
Contact telefonic
Rhodesian Ridgeback
Rhodesian Ridgeback de vanzare
Rhodesian Ridgeback de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Rhodesian Ridgeback

Nume alternative: Cainele leu, Ogarul leu african, vanatorul de lei African.
Tara de origine: Africa de Sud.
Istoric: aceasta rasa a fost dezvoltata atat in Africa de Sud, cat si in Zimbabwe de colonistii europeni. Este descendenta a cainilor locali crescuti de tribul Hottentot pentru a fi caini buni la toate in ferma, manarea animalelor, paza si vanatoarea de lei. A fost importata pentru prima oara in S.U.A. dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial. In zilele noastre, este un popular caine de companie.
Descriere fizica: un caine mare, musculos care este putin mai lung decat inalt. Are spatele si salele putemice, pieptul adanc, si o coada lunga, ascutita. Capul este mare, cu riduri pe frunte atunci cand cainele este alert. Urechile sunt de dimensiuni medii si purtate lasate, iar ochii mari sunt complementari in culoare cu blana. Are un bot lung, puternic, si un nas mare, negru. Blana scurta, aspra este de culoarea graului, variind de la crem la auriu sau rosu si maroniu. Poate avea mici pete albe pe piept si degete. Poate fi usor deosebit dupa creasta de pe spate, datorata celor doua vartejuri ale parului care creste in sens contrar restului.
Inaltime: 61-68,5 cm.
Greutate: 32-38,5 kg.
Temperament: este un caine linistit si relaxat. Este devotat familiei, dar inteligent si inde asa ca dresajul s-ar putea sa se dovedeasca o provocare. Are un puternic instinct de vanatoare si nu poate fi de incredere in compania animalelor mici.
Nivel de activitate: moderat.
Cel mai bun stapan: are nevoie de un stapan experimentat, ferm, consecvent.
Nevoi speciale: curte ingradita, lesa, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: chisturi dermoide, displazie de sold.

Poate va intereseaza si rasa:

         

    

Interpet's International


Fotografii pui Rhodesian Ridgeback
Înapoi la cuprins