Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Terrier Scotian
Terrier Scotian de vanzare
Terrier Scotian de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Terrier Scotian


Nume alternative: Scottie, Aberdeen Terrier.
Tara de origine: Scotia.
Istoric: Scotish Terrierul a fost crescut initial pentru a vana animale daunatoare in viziuni. Se astepta de la el sa se lupte si sa omoare orice intalnea sub pamant. A fost adus pentru prima oara in S.U.A. la sfarsitul secolului al XIX-lea. La inceputul secolului al XX-lea a devenit un popular caine de expozitie si animal de companie atat in S.U.A., cat si in Marea Britanie.
Descriere fizica: este un caine mic, dar bine legat, cu un corp cu aspect dreptunghiular, picioare scurte si cap lung. Are urechi mici, ascutite si pozitionate sus pe cap. Coada are forma unui morcov intors. Terrierul Scotian are un puf scurt, des si moale, si parul aspru si sarmos care este tuns pentru a forma conturul corpului si capului, cu parul de pe fata, picioare si stomac mai lung. Acesti caini pot fi negri, galben pai si orice nuanta de tigrat.
Inaltime: 25,5 cm.
Greutate: 8-10 kg.
Temperament: este un caine curajos, sigur pe el si independent, dar care poate fi sensibil si incapatanat. Are o toleranta la durere foarte mare si poate fi tafnos. Este deseori agresiv cu alti caini, dar se intelege bine cu pisicile. Se descurca bine cu copiii mai mari.
Nivel de activitate: moderat.
Cel mai bun stapan: aceasta rasa are nevoie de un stapan sigur pe el, ferm si rezonabil. Se adapteaza la majoritatea situatiilor de trai si nivelurilor de activitate.
Nevoi speciale: ingrijirea blanii, socializare, supraveghere atunci cand este in compania copiilor mici, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: osteopatie craniomandibulara, displazie de cot, hernie de disc, crampa Scottie, boala von Willebrand.


Interpet's International
Înapoi la cuprins