Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Setter Englez
Vand catei de rasa Setter Englez
Setter Englez de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Setter englez


Tara de origine: Marea Britanie.
Istoric: Setterul englez are cel putin patru sute de ani vechime. Rasa este descendenta a diferiti Spanieli si posibil Pointerului spaniol. Au fost selectionati pentru a gasi si arata vanatul in camp deschis. Cainii au fost crescuti pe doua linii: pentru expozitii si pentru munca; prima dintre acestea fiind alcatuita din caini ceva mai mari si mai grei decat cei de camp.
Descriere fizica: Setterul englez este un caine mare, puternic, cu urechi de marime medie, lasate, un nas negru sau maro inchis, si ochi maro inchis. Capul este lung si ascutit, iar coada lunga este dreapta si are varful ingust. Blana lunga si dreapta este mai bogata pe picioare, urechi, piept, abdomen si coada. Culorile pot varia de la belton portocaliu (alb cu portocaliu), belton albastru (alb cu pete negre), tricolor (belton albastru cu pete cafenii), belton citrin (culoarea lamaii cu alb), belton rosiatic (rosu-inchis cu alb). Cainii de expozitie sunt cu 25% mai mari decat cei de camp, au botul mai patratos si poarta coada mai jos.
Inaltime: 60-62,5 cm (pentru expozitie).
Greutate: 22,5-27 kg (pentru expozitie).
Temperament: desi ambele tipuri ale acestei rase sunt blanzi, linistiti si prietenosi, varietatea de camp este mai activa. Toti iubesc mediul exterior si se inteleg bine cu aproape oricine, inclusiv cu copiii. Tipul
de camp este in special potrivit pentru vanatoare.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: Setterul englez este cel mai potrivit pentru un stapan activ, intr-un mediu suburban sau rural.
Nevoi speciale: atentie, exercitii, curte ingradita, ingrijirea blanii, lesa.
Posibile probleme de sanatate: alergii, surzenie, displazie de sold si cot, hipotiroidism.


Interpet's International
Înapoi la cuprins