Du-te la conținut
Trimite email
Contact telefonic
Spitz Pomeranian si Spitz German
Vand Pomeranian

Pomeranian de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

  Vand Spitz Pomeranian


Interpets International - Vanzari caini va ofera pui Pomeranian, masculi si femele, varsta 2 luni, diverse variante de culoare. Monte controlate, parinti cu teste de sanatate la zi. Cateii Pomeranian se vand cu vaccinuri si deparazitari la zi, carnet de sanatate. Gratuit oferim pasaport si microcip. Transport cu predare personala la domiciliul clientului. Prin contract oferim garantie de rasa si de sanatate.
Pentru oferta de pret va rugam sa ne transmiteti o cerere de oferta online.

Nume alternative:  Poms, Spitz german toy.
Tara de origine:  Germania.
Istoric: se spune ca aceasta rasa isi are originile in Pomerania, o provincie din estul Germaniei. Se considera, in general, ca este descendent a cainilor germani de tip Spitz care erau folositi pentru a trage sanii si pentru manatul oilor. A fost selectionat pentru a avea talia actuala in secolul al XIX-lea si era foarte apreciat de catre Regina Victoria. A ajuns pentru prima oara in S.U.A. spre sfarsitul secolului al XIX-lea.
Descriere fizica:  este un caine mic, cu un nas de vulpe si urechi mici, erecte. Are un cap trapezoidal; ochi intunecati, migdalati, si un bot scurt, conic. Coada i se curbeaza peste  spate si are niste picioare mici, compacte. Are o blana dubla cu puful gros si moale, si un strat exterior bogat si drept. Blana poate fi de orice culoare, dar unele dintre cele mai in sunt rosu, portocaliu, crem, zibelina, si negru cu cafeniu.
Inaltime:  20-28 cm.
Greutate:  1,5-3  kg.
Temperament:  este un caine sociabil, in si foarte usor de dresat. Daca nu este socializat, s-ar putea sa se manifeste destul de neprietenos fata de straini sau chiar fata de prieteni. Este un caine foarte curat, unii descriindu-l ca asemanator unei pisici. Este protector si un caine de paza excelent.
Nivel de activitate:  moderat.
Cel mai bun stapan:  acesti caini se adapteaza foarte bine vietii
la oras. Se descurca cel mai bine in camine doar cu adulti.
Nevoi speciale:  ingrijirea blanii, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: afectiuni dentare, luxarea patelelor, persistenta canalu arterial, atrofie retiniana progresiva.

"Aceste mici gheme de puf au fost candva caini polari de tractiune, dar fireste ca pe atunci Pomeranianul era mai mare. Crescuti ca sa fie caini de companie mici. Printre stapanii celebri de Pomeranian se numara regina Victoria, Michelangelo si Sir Isaac Newton."Interpet's International
Fotografii pui Spitz Pomeranian si Spitz german
Înapoi la cuprins