Du-te la conținut
Trimite email
Contact telefonic
Terrier Tibetan
Tibetan Terrier de vanzare
Tibetan terrier de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Terrier tibetan


Tara de origine: Tibet.
Istoric: Terrierul tibetan este o rasa foarte veche, ale carei origini pot fi urmarite pana acum doua mii de ani. A fost folosita initial pentru a pazi manastirile tibetane din Valea Pierduta, cat si pentru manarea turmelor si companie. Foarte pretuit de catre calugari, privit ca un simbol sfant, nu era niciodata vandut, ci doar oferit pe post de cadou. In ciuda numelui sau, nu este de fapt un Terrier. Este probabil stramosul rasei Lhasa Apso. A ajuns pentru prima oara in lumea occidentala atunci cand un medic englez a primit cativa Terrieri tibetani, pe care i-a crescut in India si mai apoi in Marea Britanie. Primul exemplar a ajuns SUA in anul 1956. Terrierii tibetani au fost mai degraba crescuti pentru sanatatea lor de fier si temperament decat pentru culoarea blanii. Astazi, acesti caini continua sa aiba o varietate mare de culori si combinatii de culori, neexistand niciuna care sa fie preferata.
Descriere fizica: este un caine de talie medie, puternic, patratos. Craniul si botul sunt de aceeasi marime. Urechile ii atarna si sunt de forma literei „V”. Labele picioarelor au un aspect aparte: sunt mari, plate si rotunde, asemanandu-se cu un bocanc pentru zapada. Coada este de lungime medie. Are o blana dubla cu puful moale, lanos si parul lung, ondulat sau drept. Pe labele picioarelor, fata, coada si urechi blana este mai bogata. Poate fi orice culoare sau combinatie de culori.
Inaltime:  35,5-43 cm.
Greutate:  3-7 kg.
Temperament:  este precaut si rezervat fata de straini, dar loial si afectuos cu familia. Este atat inteligent, cat si manierat, si se intelege bine cu aproape toata lumea odata ce face cunostinta cu acestia, inclusiv cu copiii si alte animale.
Nivel de activitate: scazut spre moderat.
Cel mai bun stapan: este un caine adaptabil, care se descurca bine
indiferent daca traieste la oras, in suburbii sau la tara.
Nevoi speciale:  atentie, ingrijirea blanii, exercitii moderate, dresaj pozitiv, socializare.
Posibile probleme de sanatate: luxatia cristalinului, displazie de sold, hipotiroidism, atrofie retiniana progresiva.


Interpet's International
Fotografii pui Tibetan terrier
Înapoi la cuprins