Du-te la conținut

100% recenzii pozitive de la mii de clienti,in peste 30 de ani de activitate

Trimite email
Contact telefonic
Tosa Inu
Catel de rasa Tosa Inu de vanzare
Tosa Inu de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Tosa Inu


Nume alternative: Tosa, Tosa Ken.
Tara de origine: Japonia.
Istoric: aceasta rasa nu a fost dezvoltata decat dupa ce comandantul Perry a calatorit in Japonia in anul 1854 si a deschis relatiile comerciale dintre Japonia si tarile vestice. Crescatorii japonezi au imperecheat rase straine cum ar fi Bulldog, Mastiffi, Dog german, Pointer german, cu rase native cum ar fi Shikoku, pentru a crea echivalentul canin al unui luptator de sumo. Cainii erau si continua sa fie folositi in lupte de caini ceremoniale. Rasa a fost aproape de disparitie dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial, dar a fost revitalizata de catre simpatizanti.
Descriere fizica: Tosa Ken este un caine mare, puternic, musculos, putin mai lung decat este inalt. Are un cap mare, cu aspect patratos; buze care ii atarna; si o gusa proeminenta. Pielea de pe cap se increteste atunci cand cainele este atent. Capul este mare, iar botul lat si bont cu falci puternice. Nasul este negru si poate avea pete negre pe limba roz. Urechile de dimensiuni medii sunt lasate si pozitionate sus pe craniu. Ochii sunt mici, migdalati si maronii. Coada naturala este lunga si ascutita spre varf. Blana scurta, groasa poate avea orice culoare accentuata, poate fi tigrata, neagra si eu pete sau multicolora. Sunt preferati cainii rosii. Poate avea o masca neagra si pete albe pe piept si picioare.
Inaltime: 55.5-59 cm.
Greutate: 41-108 kg.
Temperament: este un caine linistit, retras, afectuos cu familia si prietenii, dar rece cu strainii. Poate fi agresiv cu alti caini. Este devotat stapanului sau si foarte usor de dresat.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: Tosa Inu se descurca cel mai bine cu un stapan experimentat in cresterea cainilor, intr-un mediu suburban sau rural. Se intelege bine cu copiii, atata timp cat este supravegheat, dar nu se descurca bine cu alte animale decat daca a crescut cu ele.
Nevoi speciale: atentie, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: volvulus intestinal, probleme oftalmologice, displazii de sold si cot.

Interpet's International
Înapoi la cuprins